Gerdins
”Intersolias kemikaliehanteringssystem iChemistry har hjälpt oss att få kontroll på våra kemikalier och också om de förekommer på olika restriktionslistor. Vi är jättenöjda med systemet och hur lätt det är att arbeta med”.

Niklas Olsson, Kvalitets och Miljöansvarig, Gerdins

Bakgrund & uppdrag
Gerdins är en detalj- och systemleverantör av precisionsdetaljer inom plåt, skärande metallbearbetning och sammansatta komponenter. Företaget har ett 60-tal anställda som dagligen hanterar ett stort antal kemiska produkter. Gerdins upplevde svårighet att ständigt hålla aktuell information om vilka och antal olika kemiska produkter de hanterar samt riskerna med dessa.

Lösning och resultat
Med Intersolias IChemistry har de anställda på ett enkelt och smidigt sätt alltid tillgång till aktuell, korrekt information om produkterna och en bra överblick. Dessutom ser de vilka restriktionslistor dessa finns på vilket ger en säkrare arbetsmiljö.

Diab
”Intersolia har en hög kompetens och har gett oss professionell hjälp med allt som rör vår kemikaliehantering”. 

Leif Ottosson, Quality manager

Bakgrund
Diab har sedan starten 1967 utvecklats till ett spetsföretag inom kompositmaterial med en mångfacetterad verksamhet. Lösningar finns för en mängd marknader och tillämpningsområden.

Med stor variation på både ytor och kärnor hanteras en rad olika kemiska produkter inkluderat olika adhesiver som inte sällan innebär utmaningar gällande hantering av allergener.

Uppdrag
Intersolia har, förutom systemstödet iChemistry, tillhandahållit olika utbildningspaket såsom riskbedömningsutbildningar samt härdplastutbildning för all berörd personal.

Husqvarna
” Med hjälp av Intersolia kan alla på företaget nå information om de kemikalier som hanteras i verksamheten. Nu har vi bättre ordning på våra säkerhetsdatablad och korrekta rutiner för införande av kemikalier”.

Maud Stridh, Arbetsmiljöingenjör, Husqvarna

Bakgrund & uppdrag
Husqvarna är världens största tillverkare av utomhusprodukter som skogsmaskiner och trädgårdsmaskiner. Inom företaget är det många medarbetare som köper in kemikalier och det hanteras mängder av kemiska produkter dagligen på olika avdelningar. Husqvarna behövde hjälp och rutin för att säkerställa att säkerhetsdatablad för de kemiska produkterna ständigt är uppdaterade och att inköpsrutiner är fastställda.

Lösning och resultat
Med hjälp av Intersolias system iChemistry hålls Husqvarnas säkerhetsdatablad ständigt uppdaterade med korrekt information från alla leverantörer. De anställda har nu enkelt tillgång till informationen via systemet. Dessutom har Husqvarna fått korrekta rutiner för hantering av inflödet av kemikaler. Därmed har produktsortimentet kunnat begränsas och man kan göra ett bättre val av produkter med hänsyn till miljö, hälsa och säkerhet.

KONTAKT